Pallete Gear – Nový level editovania

V dnešnej dobe máme mnoho možností, ako si zjednodušiť a zrýchliť prácu: midi pulty, kontrolery, tablety a mnoho iných zariadení. Každé si zadovážime ako celok, zabalený v štýlovej krabici spolu s káblom alebo pridaným softwerom. Čo skúsiť vyskladať si vlastný hardware podľa predstáv každého z nás? Práve s týmto nápadom prišla kanadská spoločnosť Pallete Gear, ktorá vyvinula “skladačku“ pre každého dizajnéra, hudobníka, editora videí…

 

Pallete-Gear

Princíp

Táto skladačka pozostáva zo štyroch častí. Základom je takzvané Jadro (Core), ktoré je s PC prepojené USB káblom. Na to sa ďalej pridávajú ďalšie z troch častí: Tlačidlo (Button), Otočné tlačidlo (Dial), má dve možnosti, ako vyplýva z názvu, teda stlačiteľná a otočná. Posledná časť je Poták (Slider, Fader), ktorý je možno pripojiť a používať horizontálne alebo vertikálne. Výhodou a možno malou revolúciou je, že časti sa medzi sebou nespájajú žiadnym káblom, wifi, bluetooth technológiou, jednoducho ich spojíte spolu magneticky a konektory medzi nimi sa už postarajú o funkčnosť.

Začnite podľa vašich predstáv

Firma ponúka 3 základné balíky a jeden bonusový pre náročných. Prvý balík (Starter Kit) pozostáva z Jadra, dvoch Tlačidiel, jedného Otočného tlačidla a Potáku. Druhý balík (Expert Kit) pozostáva z Jadra, dvoch Tlačidiel, troch Otočných tlačidiel a dvoch Potákov. Tretí balík (Professional Kit) obsahuje Jadro, štyri Tlačidlá, šesť Otočných tlačidiel a štyri Potáky. Spomínaný bonusový balík je v podstate Professional Kit v luxusnom a elegantnom drevenom prevedení, pričom ostatné balíky sú “len” v plastovo – hliníkovom prevedení. Samozrejme, každý balík je neskôr možné rozširovať o jednotlivé časti.

Šesť bodov prečo sa zamilovať

Firma na svojej stránke prezentuje v šiestich bodoch, prečo je ich produkt tak výnimočný a revolučný. Je to jeho univerzálnosť, keďže je kompatibilný pre Windows a OSX a ich veľkú škálu programov. Nastaviteľné profily pre každý sofware umožňujú používať jeden rovnaký balík vždy inak. A zároveň sa dá veľmi jednoducho prepínať medzi profilmi a sledovať práve aktívny profil na OLED displeji v Jadre, ktorý je ďalším bodom v zozname. Farebné nastavenie každej časti pomáha orientovať sa, ktorá funkcia je práve aktívna. Už spomínaná magnetická spojiteľnosť medzi časťami je skutočne úžasná a elegantná. Posledný bod popisuje USB konektivitu bez ďalšieho externého nabíjania, či už máte dve časti alebo tridsať.

function_mapping

Kompatibilný Software

Zoznam programov, s ktorými je Pallete Gear kompatibilný je naozaj dlhý. V podstate to nie je žiadne prekvapenie, keďže v jeho princípe funguje ako väčšina midi pultov a kontrolerov. Všetky známe programy pre editovanie videa, hudobné programy, editovanie fotografií a všetky grafické programy sú podporované. Zaujímavosťou je partnerstvo s firmou Adobe. Kúpite si Pallete Gear a získate 20 % zľavu na fotografický balík Adobe, ktorý obsahuje Photoshop a Lightroom. Čerešničkou na torte je možnosť si nastaviť balík ako Joystick pre hranie hier.

indesign_screen

Omnoho viac informácií, videí a cenovú ponuku nájdete na stránke spoločnosti palletegear.com.

 

Uverejnené s dovolením portálu DeTePe.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.