OS X 10.11.4 pridáva podporu pre Live Photos aj v aplikácii Správy

Apple rád tvrdí, že Live Photos, predstavené minulý rok spolu s iPhonom 6s, sú úplne novým formátom klasických fotografií. S ich podporou na rôznych systémoch je to už však horšie. Okrem iOS si pohyblivé fotografie môžete pozrieť len na Macoch, a aj to len prostredníctvom aplikácie Fotky.

A aj keď podpora pre ostatné platformy je zrejme v nedohľadne, s príchodom OS X 10.11.4 budete môcť Live Photos aspoň zdieľať prostredníctvom správ. Pripravovaná aktualizácia, momentálne v beta verzii, totiž umožní animované fotky posielať a taktiež prijímať cez iMessage. Skopírovanie snímky na plochu, či do priečinka, z nej však stále spraví klasickú fotku – na zachovanie pohyblivého formátu budete musieť ostať v podporovaných aplikáciách.

screen-shot-2016-01-13-at-9-34-36-pm

Medzi ne už patria napríklad aj iOS verzie Facebooku, Tumblr a Instagramu. OS X 10.11.4 je momentálne v beta fáze, jej sprístupnenie verejnosti môžeme očakávať v najbližších mesiacoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.