Objavili sa nástupcovia aplikácie InstaAgent

V novembri minulého roku sa objavila aplikácia s názvom InstaAgent, ktorá ukladala užívateľské mená a heslá užívateľov Instagramu a odosielala ich na podozrivý vzdialený server. Ako vyšli aktivity tejto aplikácie na povrch, Apple ju okamžite odstránil z App Storu. Ale developerovi Turker Bayram, ktorá stál za vývojom tejto aplikácia sa nejakým spôsobom podarilo dostať dve nové aplikácie na App Store. Obidve samozrejme kradnú užívateľské informácie.

instacare-800x707

Developer Pepersoftu David L-R, ktorý objavil nechutnú prácu aplikácie InstaAgent, minulý týždeň napísal na svoj blog, že dve nové aplikácie na App Store, “Who Cares With Me – InstaDetector” a “InstaCare – Who Cares With Me” pokračujú v kradnutí užívateľských informácií a sú opäť výtvorom Turker Bayrama. Pôvodná aplikácia InstaAgent nalákala ľudí tým, že im prisľúbila vidieť zoznam, kto navštívil ich profil. Nástupcovia tejto aplikácie InstaDetector a InstaCare majú takmer rovné popisy ako pôvodná aplikácia. Mnohé recenzie poukazujú na fakt, že po použití tejto škodlivej aplikácie sa na ich profiloch objavili fotky a statusy propagujúce InstaAgent.

Instagram-Logo

Môžeme tvrdiť, že táto škodlivá aplikácia bola stiahnutá mnohými užívateľmi a teda mnoho účtov bolo zneužitých. Toto tvrdenie podporuje fakt, že aplikácia InstaAgent sa nachádzala v Top charts na App Store v niektorých krajinách.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.