Nové MacBooky už nedisponujú klasickou znelkou pri štarte

Apple po novom skoncoval s úvodným zvukom, ktorý počujeme pri štarte každého Macu. 

Takže pri novom MacBooku Pro nebudeme počuť ten starý známy zvuk. Dôvôdom je, že nové MacBooky sa automaticky zapnú keď otvoríte počítač. Pingie.com bol prvý, kto o odstránení úvodného zvuku pri štarte nových 13 a 15 palcových MacBookov Pro informoval svojich čitateľov.

Všetky nové MacBooky vrátane tých s Touch Barom aj bez neho sa automaticky zapnú akonáhle sa zdvihne obrazovka. MacBooky sa taktiež automaticky zapnú aj v prípade, keď sú vybité a pripoja sa k sieťovému adaptéru.


Ikonický zvuk zapnutia bol pôvodne vytvorený, aby indikoval, že diagnostický test nenašiel žiadne softvérové ani hardvérové závady. Podobná znelka sprevádzala každý Mac od roku 1991 a jej najnovšia (ostrejšia) a aktuálna verzia bola prvý krát použitá v počítači iMac G3.


Zaujímavosťou je, že úvodnú znelku z Macu môžeme započuť aj v animovanom filme od štúdia Disney a Pixar, WALL-E. Keď sa hlavný hrdina nabíja pomocou solárneho panelu a dosiahne 100 percent, započujeme úvodnú znelku pred tým, ako sa WALL-E zapne.


Apple túto zmenu taktiež uviedol vo svojich pred nedávnom zverejnených dokumentoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.