Nová reklama na Huawei Matebook si “kopla” do iPadu Pro

Reklama, v ktorej Apple prezentoval iPad Pro ako náhradu za počítač, sa stala terčom posmechu zo strany viacerých výrobcov. Iba krátko na to vydal Microsoft rovnomennú reklamu, v ktorej vyzdvihol schopnosti tabletov Surface nad iPadom Pro, obzvlášť možnosť spúšťať desktopové aplikácie ako Photoshop či Office. Najnovšie sa do iPadu “obul” Huawei.

Ten vo svojej reklame vyzdvihuje Huawei Matebook, ktorý je vlastne takou cenovo dostupnejšou verziou Surface od Microsoftu. Narozdiel od neho obsahuje procesor Core m5, ktorý stačí na prácu s internetom, základnými aplikáciami aj kancelárskou sadou Office. Je to totiž rovnaký procesor, ktorý nájdeme v 12″ MacBooku Retina. Základné možnosti práce s Matebookom však tvorcom reklamy nezabránili v tom, aby ho porovnali s iPadom Pro.

Reklama má podobný scenár ako tie predošlé, vidíme tu tri tablety (pozn. v reklame sa objaví aj Surface) a tie medzi sebou diskutujú a porovnávajú sa vo funkciách. Najhoršie vyviazne iPad Pro, ktorý beží na mobilnom systéme a teda nemá toľko schopností čo desktopový systém. Na jednu stranu pravda, na druhú stranu práca so stylusom je na iPade pohodlnejšia, než na pracovnej ploche Windowsu 10.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.