Niantic mohol odložiť Pokémon GO pre Apple Watch kvôli vlastnému zariadeniu

Niantic je tak trochu sľubotechna. Nie je to prvýkrát, čo nedodržal sľub. Najčerstvejšou ukážkou (nie) je Pokémon GO pre Apple Watch.

Hra bola ukázaná ešte pri iPhone evente, kedy si Apple pozval tvorcov priamo na konferenciu, aby ukázali novú aplikáciu pre Apple Watch. Vtedy sme počuli, že hra vyjde do konca roka, avšak vyzerá to, že nič také sa nekoná a aplikácia je v nedohľadne. Posledné dni sa nerozpráva prakticky o ničom inom (no dobre, horúcou témou #2 sú EarPods) a to spôsobilo, že sa okolo hry opäť rozvírila diskusia. Každopádne to vyzerá, že teraz už vieme pravý dôvod, prečo Niantic nestíha tento rok vydať Pokémon GO pre Apple Watch.

Niantic pripravuje vlastné wearable zariadenie. Podľa uniknutých informácií ide o náramok Nex + Ingress Band. Je to upravená verzia náramku Nex Band Evolution, ktorý na seba zarábal prostredníctvom crowdfundingu, no po náramku ostala už viacmenej iba webstránka. Teraz sa ale zdá, že Nex Band zažije znovuzrodenie vďaka Nianticu, ktorý sa rozhodol využiť pôvodný koncept na hru Ingress. Náramok si pritom zachoval svoj koncept. Tvorí ho 5 menších dotykových LED displejov, z ktorých každý má vlastnú funkcionalitu – notifikácie, ikony… Pritom sa môže chváliť výdržou 4 dni na jedno nabitie. Samozrejmosťou sú už fitness funkcie. To všetko môže byť dôvod, prečo Niantic uprednostnil svoje vlastné zariadenie pred Apple Watch.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.