Najmladším iOS vývojárom je len deväť ročné dievča

Počas WWDC 2016 generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook spomenul, že najmladším iOS vývojárom je len deväť ročné dievča.

Volá sa Anvitha Vijay a pochádza z mesta Melbourne v Austrálii. Na WWDC, ktoré sa pravidelne koná v americkom meste San Francisco pricestovala spolu so svojou mamou a lístok na túto prezentáciu vyhrala ako účastníčka štipendijného programu. V losovaní sa nachádzalo 350 lístkov.

Vo svojom mladom veku má Anvitha v obchode s aplikáciami App Store už dve aplikácie, avšak tie sú zaregistrované na účet jej mami, pretože je príliš mladá a všeobecné podmienky digitálneho obchodu jej nedovoľujú mať vlastné konto.

Aplikácie sa volajú “Smartkins Animals” a “Smartkins Rainbow Colors”. Anvithu inšpirovala mladšia sestra, keď sa učila hovoriť a objavovala svet okolo seba.

Najskôr chcela dať niekomu vytvoriť aplikáciu  pre svoju mladšiu sestru a rozbila svoje prasiatko. Mala našetrených 130$. Samozrejme, že táto suma by bola málo pre vývojára a preto sa rozhodla sama pustiť do roboty. Pomocou videí na Youtube sa naučila programovať. Prvým testerom Anvithinej aplikácie bola jej mladšia sestra a zjednodušovala ju až do vtedy, kým nebola hra zábavná. Obidve aplikácie sa objavili v App Store na jar tohto roku.

Anvitha Vijay má už plány pre svoj ďalší projekt – novú aplikáciu nazvanú “GoalHi”. Tá má pomôcť deťom v škole dosiahnuť svoje ciele. Rozhovor s najmladšou vývojárkou si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť