Na WWDC budú ohlásené ďalšie zmeny pre iTunes, Apple stále zvažuje zrušenie predaja hudby

S redizajnom Apple Music pre iOS bude na WWDC ohlásené aj vylepšené iTunes, ktoré by malo ďalej zjednodušiť rozhranie a lepšie integrovať streaming a predaje digitálnej hudby.

Práve budúcnosť predaja skladieb z iTunes je však otázna. Server Digital Music News opäť trvá na tom, že Apple zvažuje svoju hudobnú stratégiu a napriek oficiálnemu stanovisku, ktoré toto tvrdenie popiera, kompletné zrušenie predaja hudby v budúcnosti vôbec nie je vylúčené.

Určite sa tak však nestane v blízkej dobe a rozhodne nie na WWDC budúci týždeň. Finálne rozhodnutie najskôr padne na základe toho, ako sa bude predajom v najbližšej dobe dariť a v akom stave sa bude nachádzať interná politika hudobnej divízie, ktorá je po odkúpení spoločnosti Beats stále pomerne chaotická.

https://twitter.com/markgurman/status/740558368100651008

Čo však v najbližších dňoch čakať môžeme, sú výraznejšie zmeny pre iTunes, ktoré spolu s hudobnou aplikáciou v iOS prejde na Apple Music 2.0 s novým dizajnom a funkciami. Okrem vyššie spomínanej správy to na svojom Twitteri potvrdil aj Mark Gurman.

Nová verzia síce z aplikácie neodstráni funkcie a obsah ako filmy, seriály a aplikácie, no mala by značne uľahčiť navigáciu a prácu s nimi. Väčší zmysel by mal údajne dávať aj vzťah medzi streamovaním Apple Music katalógu a kupovaním skladieb na iTunes Store. Okrem toho očakávame aj čiernobiely dizajn s dôrazom na obaly albumov, či nové funkcie ako podpora pre texty piesní, ktoré prinesie iOS 10.

Apple Music 2.0 bude mať čiernobiele rozhranie s dôrazom na obaly albumov, pribudnú tiež texty skladieb

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.