Ming-Chi Kuo: iPhone 7 má slabšie predaje než iPhone 6s

Pokiaľ ide o presnosť, neexistuje zrejme lepší analytik, než Ming-Chi Kuo. Aspoň teda nie vo svete Applu. Ten totiž na pravidelnej báze odhaľuje (pravdivé) informácie o pripravovaných zariadeniach, ale nemá problém odhaliť ani niečo z oblasti predajov.

A práve na tie sa pozrel analytik firmy KGI Securities vo svojej najnovšej správe. Dianie okolo predajov iPhone 7 a iPhone 7 Plus bude tento rok prinajmenšom zaujímavé. Existujú totiž faktory, ktoré im pomáhajú, ale existujú aj faktory, ktoré ľudí odrádzajú od kúpy nových telefónov. Predajom iPhonu 7 mali výraznejšie napomôcť problémy okolo Galaxy Note7. Tie spôsobili hlavne to, že ľudia, ktorí sa nevedeli rozhodnúť medzi Samsungom a Applom, si nakoniec vybrali jablčnú sedmičku. Aj vďaka tomu by mal Apple tento rok predať podľa analytika 70-75 miliónov telefónov. Je to viac oproti pôvodne odhadovaným 65 miliónom, no stále je to málo oproti predajom iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus v rovnakom období.

Medzi dôvodmi, ktoré ľudí odrádzajú od kúpy nových iPhonov, patrí aj menšie množstvo zmien, než na ktoré sa čakalo. Mimo iného sa stále nájde veľa ľudí, ktorým prekáža absencia natívneho 3,5mm jacku či podobnosť designu s predošlou generáciou. Ďalším dôvodom, prečo niektorí ľudia stále čakajú s kúpou nového iPhonu, je nedostatok Jet Black modelov. Apple narazil na problémy s výrobou lesklého povrchu, vďaka čomu sa úspešnosť výroby pohybuje medzi 60-70% a aj preto je tento model nedostatkový.

Výrobné problémy a nedostupnosť niektorých modelov sa zjavne odrazila aj na tržbách za prvý víkend. Podľa nemeckej agentúry GfK mali byť predaje v tomto období až o 25% nižšie oproti minulému roku. Takáto informácia v sebe môže niesť niečo pravdy, obzvlášť keď Apple oficiálne odmietol komentovať predaje nových iPhonov počas launch weekendu. Ako sa však darí predajom nových iPhonov, uvidíme pri oznámení finančných výsledkov za posledný kvartál fiškálneho roku 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.