Microsoft Visual Studio prichádza na Mac

Visual Studio, programovacie rozhranie od Microsoftu, bude čoskoro dostupné aj pre používateľov Macu. Spoločnosť to oznámila na svojom oficiálnom blogu.

Softvér primárne určený na tvorbu programov pre Windows bol doteraz obmedzený na platformu od Microsoftu (podobne ako je napríklad Xcode dostupný len na Macu). Pre spoločnosť ide po dlhom čase o výraznú zmenu stratégie, tá však nebola celkom nečakaná.

Už od nástupu súčasného riaditeľa Satya Nadellu sa Microsoft čoraz viac zameriava na poskytovanie multiplatformových služieb a cloudových riešení. Začiatkom tohto roka sme boli napríklad svedkami oznámenia, že Linuxový príkazový riadok Bash sa po prvýkrát objaví aj na Windowse.

microsoft-visual-studio-mac
Rozhranie nového Visual Studio na Macu. Zdroj: Microsoft

Pre macOS a iOS vývojárov táto novinka znamená jediné – už nemusia na vývoj Windows aplikácií vlastniť PC, alebo si ho virtualizovať na Macu. Detailné predstavenie nového Visual Studio by sa malo odohrať na tohtotýždňovej konferencii Microsoft Connect. Detailnejšie informácie spoločnosť popísala v blogovom príspevku, ktorý však bol odvtedy zmazaný (cachovanú verziu nájdete na tomto odkaze).

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.