MacOtakara: Apple predstaví 10.1-palcový iPad Pro s 3.5mm jackom

Analytik Ming-Chi Kuo ešte cez prázdniny vyhlásil, že Apple plánuje budúci rok predstaviť tri nové iPady. Teraz na jeho správu nadviazal portál MacOtakara a tiež oznamuje koniec pôvodnej 9,7″ uhlopriečky.

Tradičnú uhlopriečku by mala nahradiť nová, väčšia. No kým Ming-Chi Kuo vravel o 10.5″ iPade, MacOtakara vraví o uhlopriečke 10.1″, s ktorou sme sa stretávali hlavne na tabletoch s Androidom. Tablet od Applu by si však mal zachovať pomer strán 4:3. Displej by mal byť vďaka tomuto zväčšeniu väčší asi o 1cm na výšku a o 0,5cm na šírku.

Spoločnosť tiež plánuje skoncovať so súčasným iPadom mini. Na jeho miesto by mal Apple dosadiť 7.9-palcový iPad Pro, ktorý bude prakticky totožný s väčšími modelmi, len si zachová displej a rozmery mini-čka. Pribudnúť by mal však Smart Connector, štvorica reproduktorov, 12-megapixelový iSight fotoaparát s True Tone bleskom a True Tone displej odpovedajúci štandardu Display P3.

MacOtakara narozdiel od analytika Ming-Chi Kua však nehovorí nič o 9.7-palcovom cenovo dostupnom iPade. Zrejme sa teda bude jednať len o nejaký starší model, napríklad iPad Air 2 alebo dnešný 9.7″ iPad Pro. Prekvpaením je však, že Apple by mal zachovať u tabletov 3.5mm jack a tak ostane iPhone jediným iOS zariadením, ktoré ostane bez jacku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.