macOS Sierra obsahuje zmienku o českej Siri!

Siri uľahčuje používanie našich iPhonov už 5 rokov, doteraz sa však dala používať len v angličtine. Absencia lokálnych jazykov, hoci na nich Apple pracoval už pred niekoľkými rokmi, však robila mnohým problémy a tak je u nás používanie Siri skôr raritou alebo spôsobom, ako “zamachrovať” pred kamarátmi. S príchodom nových systémov a zariadení by sa to ale mohlo raz a navždy zmeniť.

Český portál muj-ipad.cz totiž získal od jedného zo svojich čitateľov, Jana Pilaře, screenshoty z tretej developer bety macOS Sierra, v ktorej sa podľa všetkého nachádzajú prvé stopy funkčnej Siri v češtine. To by mohlo znamenať, že Apple na lokálne jazyky nezabudol a plánuje ich zakomponovať do svojho najnovšieho systému, v ktorom patrí Siri medzi najväčšie novinky.

Česká, slovenská či poľská asistentka sa mohla objaviť dokonca už v iOS 8. V kóde tohto systému sa totiž objavili zmienky o dostupnosti slovanských jazykov a možnosti ich aktivovania, no nič také sa nakoniec neudialo. Asistentka bola naďalej dostupná len v angličtine, nemčine a ostatných zahraničných jazykoch. Tento rok sa to teda možno zmení a macOS Sierra bude konečne ten systém, ktorý bude pre čechov a slovákov ako stvorený.

Prvé práce na slovenskej Siri začali už v roku 2010, ale o tom prinesieme viac v samostatnom článku.

macOS Sierra Siri CZ

siri-cesky-macos-02

siri-cesky-macos-03

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.