iPhone 7 skončil na poslednom mieste v teste výdrže batérie

Magazín zákazníckej asociácie vo Veľkej Británii Which? prišiel na to, že iPhone 7 ponúka najhoršiu výdrž batérie v porovnaní s ostatným vlajkovými loďami smartfónov.

 

Za použitia rôznych testov, simulujúcich každodenné používanie, magazín porovnával 4.7″ iPhone 7 s smartfónmi ako je Galaxy S7, HTC 10 a LG 5. Svoje zistenie označil ako “šokujúce”.

“iPhone 7 vydržal 712 minút hovoru (takmer 12 hodín), čo sa zdá ako prijateľné. Jeho rival Samsung Galaxy S7 vydržal dvojnásobok. A to ešte k tomu nemá najsilnejšiu batériu. HTC 10 vydržal neuveriteľných 1,859 minúť, či je v prepočte takmer 31 hodín.”

smartphone-battery-life-2016-800x800

Ani pri meraní času strávenom na internete iPhone 7 neočaril. Taktiež skončil na poslednom mieste.

 

“iPhone 7 ponúka 615 minút na internete, čo je o 25 minút menej ako LG G5 a 175 minút menej ako vydrží GTC 10. V skutočnosti, 3G internet v HTC 10 bol dokonca schopný prehliadať internet dlhšie ako je čas strávený telefonovaním z iPhonu pomocou 3G.”

batry

Tieto slabé výsledky iPhonu 7 sú veľkým a relatívne nepríjemným prekvapením pre všetkých jeho používateľov. Merané v miliampér hodinách, iPhone 7 disponuje batériou o kapacite 1,960mAh, pričom HTC 10 má kapacitu až 3,000mAh. Od telefónu, ktorý by mal byť najlepší je to celkom sklamanie. Which? tieto výsledky nazýva ako “chybu” telefónu. Na druhej strane, väčší brat 4,7″ modelu, iPhone 7 Plus disponuje batériou o kapacite 2,900mAh. Avšak v tomto teste nebol. Nevieme ako by ustál rivalov ako je Galaxy S7 Edge (3600mAh) alebo HTC 10 Desire (2700mAh). Test nespomenul, že špecifikácie tohto produktu od Apple prekonávajú model 6s ako vo výkone tak aj vo výdrži batérie (1,810mAh). Magazín Which? sa zjavne pripája k negatívnemu trendu, kritizovať vlajkový telefón Apple, iba kvôli jeho výdrži batérie. Napríklad minulý mesiac The Guardian vydal článok s titulom: “Ako dobrý môže byť telefón, keď jeho batéria nevydrží ani deň?”. The Guardian dokonca tvrdil, že iPhone 7 má slabšie držanie kapacity ako iPhone 6s.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.