iPhone 7 sa zbaví fyzického home buttonu, ponúkne aj Space Black prevedenie

Japonský blog Mac Otakara najnovšie potvrdzuje fámy o absencii fyzického home button tlačidla v iPhone 7. Novinka by miesto toho mala využívať technológiu 3D Touch s hmatovou odozvou.

Podobne ako v prípade najnovších MacBookov pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou o kapacitné tlačidlo, ktoré pomocou rozpoznávania tlaku a zabudovaného elektromagnetu iba simuluje fyzické stláčanie. Jeho zatlačením dostanete podobnú odozvu ako pri stlačení mechanického tlačidla, reálne sa však home button nepohne.

iphone-se-touch-id

Takáto technológia skrýva hneď niekoľko výhod. Vďaka tomu, že bude tlačidlo zarovno s telefónom je oveľa jednoduchšie iPhone ochrániť pred vonkajšími vplyvmi a spraviť ho tak skutočne vodotesným. Vyriešila by sa tým taktiež zrejme najväčšia hardvérová slabina iPhonov. Fyzický home button je totiž najčastejšie zlyhávajúcim komponentom a mnoho používateľov sa musí uchyľovať k jeho výmene.

Správa od Mac Otakara však taktiež hovorí aj o nových farebných prevedeniach. Okrem mierne upravenej vesmírnej šedej by sme sa po dlhom čase mohli dočkať aj čierneho iPhonu. Túto “čiernu” verziu stránka prirovnáva k hliníkovému krytu na novom Macu Pro, no podobnosť by sme mohli hľadať aj u Space Black modelu oceľových Apple Watch.

mac-pro-apple-watch-space-black

O čiernom iPhone 7 sa hovorí už dlhšie a za uplynulé mesiace vznikol nejeden podarený render ukazujúci ako by takýto iPhone vyzeral v praxi. Zaujímavý je koncept od stránky Cult of Mac, ale aj od dizajnéra Martina Hajeka, ktorý si môžete pozrieť tu.

Koncept: Ako by vyzeral tmavý iPhone s tmavým iOS 10?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.