iPhone 7 Plus môže byť cez Vianoce vypredaný

Dostupnosť iPhone 7 Plus na trhu je prakticky od jeho predania obmedzená. Zmeniť by sa to nemalo ani cez vianočnú sezónu, tvrdí analytik Gene Munster.

Analytik spoločnosti Piper Jaffray vyhlásil, že je nepravdepodobné, aby Apple stihol uspokojiť dopyt po iPhone 7 Plus počas týchto Vianoc. Usúdil tak na základe kontroly 134 obchodov Apple Store v USA, kde zistil, že oba modely iPhonu 7 sú dostupné len v 47% obchodov. Oproti minulému mesiacu nejde o veľký nárast, v októbri to bolo 40%. Problém s dostupnosťou tak trápi oba modely, ale najvýraznejší je pri 5.5-palcovom modeli. Analytik zistil, že kým pred mesiacom bol na sklade v 14% obchodoch, tento mesiac je dostupný už len v 3%. Situácia je ešte horšia v Číne, teda na kritickom ázijskom trhu, od ktorého si Apple sľubuje vysoké tržby. Avšak, v Číne je celková dostupnosť iPhonu 7 u predajcov len 16%. Situácia sa samozrejme z krajiny na krajinu môže líšiť a kým v USA môžu byť väčšie problémy s dostupnosťou, u našich predajcov môžete nájsť vytúžený model možno ihneď.

komentáre
  1. Ja mam v Orange objednany iPhone 7 plus uz vyse mesiaca a podla ich vyjadrenia by to tak malo zostat az do konca roka, mozno zaciatkom buduceho roka uz bude.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.