iPhone 6s Plus vs. Galaxy S7 Edge: ktorý je rýchlejší?

Nová vlajková loď od Samsungu Galaxy S7 Edge sa nezačala ani oficiálne predávať a už to máme ďalší test, v ktorom tentokrát porovnáme rýchlosť tohto zariadenia. V predchádzajúcom „šialenom” teste sme mohli vidieť ktorý smartfón vydrží dlhšie na panvici s vriacou vodou a teraz sa môžeme pozrieť na trochu užitočnejší. V ňom sa postavia proti sebe Galaxy 7 Edge, Nexus 6P, Moto X Pure a iPhone 6s Plus.

Test rýchlosti: iPhone 6s Plus vs. Galaxy S7 Edge

V tomto teste redaktor porovnal rýchlosť smartfónov, avšak nepoužili k tomu žiadny softvér na meranie výkonu, ale stopoval čas, za ktorý sa spustia vybrané aplikácie. Proti sebe postavil minuloročné vlajkové modely Nexus 6P, Moto X Pure a iPhone 6s Plus proti top modelu od Samsungu Galaxy S7 Edge, ktorý bol predstavený len pred pár dňami počas výstavy MWC v Barcelone.

Aby boli výsledky porovnania čo najpresnejšie, na smartfónoch boli obnovené továrenské nastavenia, bola vybratá SIM karta a nainštalované len aplikácie, ktoré sa použili počas testu. Potom nasledoval scenár z „reálneho” života a stopoval sa čas, za ktorý sa spustia.

Na prvom mieste sa umiestnil iPhone 6s Plus, ktorý to zvládol za 1 minútu a 42 sekúnd, o 18 sekúnd pomalší bol Galaxy S7 Edge. Za touto dvojicou nasledoval na treťom mieste Nexus 6P, pri ktorom sa stopky zastavili na 2 minútach a 2 sekundách a na poslednom mieste je Moto X Pure s časom 2 minúty a 16 sekúnd.

Opäť platí staré známe. Apple vynikajúco optimalizoval svoj operačný systém iOS a prispôsobil ho hardvéru. Testované smartfóny majú osemjadrový procesor, avšak iPhone 6s Plus má len dvojjadrový, ale aj tak bol najrýchlejší. Na koniec musíme ešte spomenúť, že zariadenia s Androidom majú displej s rozlíšením 1440p, pričom víťaz testu má „len” 1080p.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.