iPhone 6 má problém, prestáva mu fungovať dotykový displej

Používatelia s iPhone 6 a iPhone 6 Plus majú problém. Servisný portál iFixIt upozornil, že majitelia týchto telefónov začínajú vo veľkom pociťovať problémy s ovládaním displeja. Viacerým majiteľom prestali mobily reagovať na dotyk a niektorým dokonca začala na displeji blikať šedá farba.

Problém má podľa viacerých servisov na svedomí jeden z dvoch controller čipov na základnej doske telefónu. Tieto čipy majú na starosti správnu funkcionalitu dotykového displeja, no ako sa zdá, problémy v konštrukcii telefónu spôsobujú, že iPhony časom prestávajú fungovať tak, ako by mali. Kvôli tomuto sú v ohrození prakticky všetky vyrobené telefóny.

O probléme pritom už vie aj Apple, keďže množstvo zákazníkov navštívilo Apple Store so žiadosťou o opravu. Zatiaľ čo niektorým užívateľom bola reklamácia uznaná a dostali nový telefón, iní také šťastie nemali. Spoločnosť však zatiaľ neposkytla žiadne oficiálne vyjadrenie a tak nie je jasné, či Apple spustí bezplatný výmenný/opravný program.

K situácii sa však vyjadril majiteľ STS Telecom, Jason Villmer: “Problém je tak rozšírený, že mám pocit, že sa dotýka takmer každého iPhonu 6/6+. Je to, akoby v každom z nich bola časovaná bomba, ktorá čaká na svoju chvíľu.” Servisní technici však poukázali na to, že riešenie problému môže byť jednoduché. Jeden zo servisov prišiel na to, že problémový čip stačí zakryť kovovou doštičkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.