iOS ukrýva klávesnicu s rohovými funkciami

Môže sa Apple pripravovať na zakrivené displeje? Vývojár Steve Troughton-Smith prostredníctvom Twitteru prezentoval ďalší svoj objav a ukazuje, že Apple pripravuje klávesnicu, ktorá bude mať rohové funkcie.

Pomocou podobného gesta, akým sa dá na Galaxy S7 edge vysunúť ponuka obľúbených kontaktov, by sme vedeli na iPhone vysunúť dodatočné tlačidlá ako vystrihnutie či kopírovanie textu. Vysunutím týchto prvkov by zároveň došlo k zmenšeniu štandardnej klávesnice, čo by ju umožnilo používať aj jednou rukou. Nie je totiž tajomstvom, že sa klávesnica na 4.7″ a 5.5″ displejoch ovláda jednou rukou horšie, než na 4″ iPhone SE. Vývojár zároveň odhalil, že rohová funkcia klávesnice bola vo vývoji už pred dvomi rokmi, keďže stopy po nej sa ukrývajú už v systéme iOS 8. To najzaujímavejšie však je, že funkcia je prakticky hotová, keďže má vlastnú animáciu, rozhranie je kompletné a dokonca podporuje vysunutie ovládacích prvkov z ľavého i pravého kraja obrazovky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.