iOS Tip: Uložte si odkaz internetových stránok na plochu 

Tip ako si uložiť odkaz na internetovú stánku na domovskú obrazovku, podobne ako aplikáciu.

Každá internetová stránka môže byť uložená v operačnom systéme iOS ako odkaz na domovskej obrazovke. Javí sa podobne ako klasická aplikácia s vlastnou ikonou a po jej otvorení sa vám spustí internetový prehliadač s uloženou webovou stránkou.

Pokiaľ si takto chcete uložiť svoje obľúbené stránky, prinášame vám jednoduchý návod:

Krok 1: Otvorte si želanú internetovú stránku v internetovom prehliadači Safari.

Krok 2. Kliknite na symbol zdieľania (na iPhone pokiaľ ho máte v režime na výšku je v spodnej časti, ak ho máte otočený v režime na šírku, tak je v hornej časti, vedľa adresného riadka. Na iPade sa vždy nachádza hore).

stranka ako aplikacia 1

Krok 3. V spodnom menu nájdite možnosť “Pridať na plochu”.

stranka ako aplikacia 2

Krok 4. Zobrazí sa vám dialógové okno, v ktorom si definujte názov, prípadne odkaz stránky, avšak ten odporúčame neupravovať.

stranka ako aplikacia 3

Krok 5. Následne stačí len kliknúť na “Pridať”.

Krok 6. Odkaz sa vám zobrazí podobne ako aplikácia na domovskej stránke na poslednom mieste, podobne ako keby ste inštalovali aplikácie z App Store.

stranka ako aplikacia 4

Náhrada záložiek

Primárne použitie týchto webových odkazov je rýchly prístup k často navštevovaným stránkam priamo z domovskej obrazovky. Pre niektorých z vás to môže byť alternatíva ku záložkám v internetovom prehliadači a často navštevované stránky tak otvárať priamo z plochy. Podobne ako natívne aplikácie v iOS, podržaním prsta na ikone môžete odkaz na stránku posúvať po domovskej ploche, presunúť do priečinka, prípadne vymazať.

Mimochodom, toto bol jediný spósob ako inštalovať aplikácie tretích strán na prvý iPhone až do momentu, kým nebol v roku 2008 bol sprístupnený App Store.

Ikona

V HTML kóde je uložená aj ikona internetovej stránky, takže si ju nedokážete vy zmeniť. Ako sme už spomínali, môžete si len zvoliť názov.

Ak nás radi čítate, alebo často chodíte na našu stránku, môžete si aj vy uložiť odkaz na MacBlog.sk na plochu vášho iPhonu alebo iPadu.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.