iOS 10 beta 5 je dostupná aj pre verejnosť, čo všetko je nové?

Apple v utorok večer vydal v poradí už piatu beta verziu operačného systému iOS 10. V podobe Public beta 4 je táto verzia dostupná aj pre členov verejného beta testu. Aké novinky prináša?

Server MacRumors všetky zmeny zhrnul v peknom videu, nižšie si však môžete prečítať aj krátke zhrnutie.

Smart Battery Case – nová beta rieši problémy pri používaní oficiálneho obalu Smart Battery Case. Na predošlej verzii mali s obalom problémy iPhone 6 a 6s.

Fotky – všetky zanalyzované tváre na fotografiách budú v bete 5 analyzované znovu. Všetky pomenované, obľúbené a inak kategorizované dáta o tvárach budú resetované.

Zvuk pri zamykaní – Apple opäť zmenil zvuk pri zamykaní obrazovky telefónu. Ten najnovší pripomína zatvárajúce sa dvere.

Nová ikonka hudobného výstupu – ikona znázorňujúca hudobný výstup v Ovládacom centre a aplikácií Hudba bola zmenená. Slúchadlá nahradil abstraktnejší symbol s trojuholníkom a bezdrôtovými vlnami.

iOS 10 beta 5 Ovládacie centrum

Nastavenia – z nastavení na iPhone zmizla sekcia Domácnosť. Na iPade však ostáva naďalej.

Widgety – panel s widgetmi, dostupný po prejdení prstom doprava, odteraz obsahuje aktuálny dátum.

iOS 10 beta 5 (public beta 4) je dostupná pre všetkých vývojárov aj členov verejného beta testu a stiahnuť si ju môžete ako aktualizáciu na zariadení, či cez iTunes. Ak iOS 10 ešte nemáte nainštalované, a chceli by ste ho pred oficiálnym vydaním vyskúšať, pozrite sa na náš podrobný návod.

Návod: ako už teraz vyskúšať iOS 10

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.