iFixIt rozobral AirPods a zistil, že opravovať ich nemá cenu

Slúchadlá AirPods sa dostávajú k prvým majiteľom a tradične medzi nimi nechýba ani iFixIt. Servisáci ich však radšej ako na počúvanie hudby použili na vytvorenie návodu na rozobranie. Ale bol to rozumný krok?

iFixIt síce pri rozoberaní slúchadiel objavil nejaké zaujímavosti vrátane kapacity batérie, ale technik pri tom svoje slúchadlá nenávratne zničil a hodnotenie opraviteľnosti činí 0 z 10. Prakticky to znamená, že vám dá Apple nový kus aj pri “dokúpení” strateného kusu aj pri “výmene batérie”. Len s rozdielom, že pri výmene batérie je to lacnejšie, keďže tam vrátite Applu svoj pôvodný kus.

Okrem toho však iFixIt ukázal, že krabička od AirPods majú kapacitu 398 mAh a slúži ako elegantná powerbanka. V jej vnútri nájdeme jednu batériu a spolu s ňou niekoľko menších komponentov, ktoré zabezpečujú prenos energie do powerbanky alebo slúchadiel. Väčšie prekvapenia však ukrývajú samotné slúchadlá. Každé z nich má vlastné produktové číslo a kód u FCC. Ľavý AirPod je A1722 alebo BCG-A1722, zatiaľ čo pravý AirPod je A1523 alebo BCG-A1523. V každom z EarPodov sa ukrýva drobná 93mWh batéria.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.