Dokumenty od Apple odhaľujú tajmostvá Thunderbolt 3

Apple zdieľal detailnejšie dokumenty, ktoré zvýrazňujú schopnosti Thunderbolt 3 USB-C portov na nových MacBookoch Pro.

Týmto dokumentom zároveň odhaľuje niekoľko neznámych detailov o zariadeniach a zároveň nám prezrádza, aké rôzne adaptéry budeme potrebovať, aby sme mohli pripojiť rôzne príslušenstvo. V dokumente sa môžeme dočítať, že kým 13 palcové modely MacBooku Pro bez Touch Baru ponúkajú plný výkon všetkých Thunderbolt 3 portov, iba dva zo štyroch portov na 13 a 15 palcových modeloch MacBooku Pro s Touch Barom ponúkajú plný výkon Thunderbolt 3.

Dva porty na pravej strane zariadenia majú podporu Thunderbolt 3 ale s obmedzenou šírkou pásma PCI Express. Z toho dôvodu Apple odporúča pripojiť zariadenia s vyšším výkonom do portov na ľavej strane zariadenia. Tak ako pre USB, tak aj všetky USB-C porty na všetkých modeloch MacBook Pro ponúkajú USB 3.1 Gen 2 (10Gb/s) prenosovú rýchlosť pri pripojení k USB príslušenstvu.

macbook-usb-c-pcmag

Ďalšou zaujímavosťou v dokumente je, že zdroje energie, ktoré presiahnu 100W môžu potencionálne poškodiť MacBook Pro a príslušenstvo ako je napríklad USB-C VGA Multiport adaptér alebo USB-C Digital AV Multiport adaptér môžu poskytnúť iba 60W, čo pri napájaní z batérie ovplyvní čas, za ktorý sa bude MacBook Pro schopný nabiť.

Apple taktiež načrtol, ako je to s nabíjaním zariadení pomocou Thunderbolt 3 z batérie MacBooku. 15 palcový a 13 palcový model MacBooku s Touch Barom môžu nabíjať až dve zriadenia, ktoré odoberajú maximálne do 15 wattov a ďalšie dve dodatočné zariadenia, ktoré odoberajú maximálne do 7,5 wattu. 13 palcový model MacBooku bez Touch Baru a dvoma Thunderbolt portmi sú schopné nabíjať zároveň dve zariadenia, z ktorých môže mať jedno maximálny odber do 15 wattov a druhé maximálne do 7,5 watt.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.