Chrome integruje svoje hlásenia do Centra hlásení v OS X

Prehliadač Google Chrome už dlho podporuje push notifikácie. Ale vždy na to používal svoje vlastné centrum hlásení, namiesto toho aby využíval to zabudované v OS X, ktoré má Mac už od roku 2012. 

Screen-Shot-2016-04-06-at-11.38.14-AM

To sa má onedlho zmeniť. Google experimentuje so zabudovaným  centrom hlásení v OS X. Funkcia je dostupná ako experimentálna pre všetkých používateľov Chrome. Notifikácie v OS X sa môžu zapnúť pomocou príkazu chrome://flags/#enable-native-notifications, ktorý sa vloží do poľa s adresou a nastaví sa možnosť enable. Malo by sa poznamenať, že aktuálnejšia verzia tejto funkcie je dostupná v Chrome Canary. Hlásenia v centre OS X sú viac vizuálne atraktívnejšie ako tie štandardné v Google Chrome. Hlásenia od Chrome budú v okne notifikačného centra OS X všetky uvedené. Je to niečo čo s Chrome hláseniami nebolo možné.

osxyosemitenotificationcenter_primary-100313401-large

Chrome hlásenia v centre hlásení OS X budú taktiež obsahovať mód DND = Do not disturb (Nevyrušovať). Ako poznamenal The Next Web, funkcia centrum hlásení pre v OS X pre Chrome je stále vo vývoji. Taktiež používatelia môžu stále naraziť na rozličné chyby. Developeri z Google oznámili, že tvrdo pracujú na integrácií hlásení z Chrome do centra v OS X. Ale stále to nie je ešte 100% hotové.  Uvidíme, či sa podarí túto funkciu plne implementovať do centra hlásení v OS X.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.