Apple vydal iOS 10 Beta 3, prináša viaceré novinky a vylepšenia

Apple včera vydal v poradí tretiu beta verziu systému iOS 10, ktorá okrem dolaďovania výkonu a opravy chýb prináša aj niekoľko nových funkcií a zlepšení. Čo všetko je nové?

Hmatová odozva pri zamykaní – na iPhone 6s a 6s Plus pribudla malá vibračná odozva, ktorá signalizuje, že sa zariadenie zamklo. Na starších modeloch ho nahradzuje nový zvukový efekt.

Odomykanie s Touch ID – najvítanejšou zmenou je možnosť odomknúť zariadenie len pomocou priloženia prstu na Touch ID senzor. S iOS 10 totiž Apple predstavil celkom novú zamknutú obrazovku, ktorá na odomknutie vyžaduje fyzické stlačenie home buttonu, čo sa mnohým používateľom nepozdávalo.

ios-10-touch-id-unlock

Nové nastavenie nájdete schované v menu Všeobecné > Prístupnosť > Tlačidlo Domov. Funkcia sa síce nachádza aj v starších beta verziách, až v tej najnovšej je však funkčná.

Zvuk klávesnice – nový zvukový efekt pri písaní na klávesnici pribudol už v prvej bete, neskôr bol však odobraný. Teraz je späť.

Siri – v nastaveniach Siri nájdete novú sekciu, ktorá zobrazuje všetky aplikácie tretích strán, ktoré podporujú hlasovú asistentku.

siriappsupport-800x314

Quick Actions – po aktivovaní 3D Touch skratky na ikonke aplikácie sa pri možnosti Zdieľať teraz zobrazí aj názov danej aplikácie.

ios10b3quickactionsshare-800x353

Zdravie – pribudla nová možnosť “Zlepšiť aktivitu”, ktoré vám umožní odosielať svoje fitness dáta do Applu za účelom vylepšovania aplikácie.

ios10b3health-800x707

iOS 10 Beta 3 je zatiaľ dostupná len pre vývojárov, Apple by ju však mal čoskoro sprístupniť aj verejnosti. Predpokladáme, že už dnes večer. Chcete si aj vy vyskúšať iOS 10 na vlastnej koži? Prečítajte si ako na to v našom návode.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.