Apple sa pridal do boja proti automatizovaným hovorom

Robocalls, po našom automatizované volania možno onedlho uvidia zánik svojej éry, vďaka komandu viac ako 30 najväčších technologických spoločností vrátane Apple. 

fracking-robocalls

Americká vláda bude pomáhať spoločnostiam ako je Apple, AT&T, Alphabet, Verizon, Comcast, atď. zakročiť proti nevyžiadaným, automatizovaným a vopred nahraným telefónnym hovorom, ktoré sa stali najčastejšou sťažnosťou USA Federal Communication Commission dostávanej od občanov. V rámci novovzniknutého “Robocall Strike Force” (Jednotka v boji proti robohovorom) sa v piatok konalo aj stretnutie AT&T, Apple, atď. s FCC (Federal Communication Commission). Podľa informácií CEO AT&T Randall Stephenson predsedá tejto skupine. “Toto bude vyžadovať viac než iniciatívu jednotlivých spoločnosť a ich jednorazových aplikácií na blokovanie telefónneho čísla. Robocallers sú impozantnými protivníkmi, ktorých je notoricky  veľmi ťažko možné zastaviť.” Povedal Stephenson pre Reuters.

IT15-robo-081916-iStock

Prezident FFC Tom Wheeler uviedol, že otázka robovolaní stále trápi občanov a do značnej miery aj kvôli nečinnosti priemyslu. Telefónne spoločnosti v USA nie sú povinné ponúkať blokovanie nežiadúcich telefonátov aj napriek tomu, že im to FFC odporučila. Komando v boji proti robovolaniam by malo navrhnúť komisii do 19. októbra konkrétne plány a návrhy, ako urýchlene odstrániť robovolania. Medzi ostatné firmy podieľajúce na boji proti robovolaniam patrí Samsung, Microsoft, Nokia, Blackberry, Qualcomm, T-Mobile a LG.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.