Apple pripravuje 10.9-palcový iPad Pro bez Home Buttonu

Informácie o troch rôznych modeloch iPadu Pro sa začínajú pomaly rysovať. Viac svetla nad túto tému priniesla skupina analytikov spoločnosti Barclays, s odvolaním na zdroje u dodávateľov komponentov pre Apple.

Štvorica analytikov spoločnosti Barclays pri svojom prieskume u dodávateľov zistila, že spoločnosť Apple pripravuje budúci rok vydať až tri rôzne tablety. V marci budúceho roka by mal uviesť tradičné 9.7″ a 12.9″ modely iPadu Pro. Tie prinesú novinky hlavne v oblasti hardvéru a hlbšej podpory Apple Pencil v systéme.

Neočakávajú sa teda žiadne radikálne zmeny designu. Markantnou zmenou by mohlo byť odstránenie alebo aspoň upravenie designu vytŕčajúceho fotoaparátu. Práve ten čelil najväčšej kritike, keďže 9.7-palcový iPad Pro kvôli nemu neležal dokonale na stole. Išlo teda o nepraktické designové riešenie, ktoré na iPhone nevadí, avšak na tablete už zasahuje do celkovej užívateľskej skúsenosti.

iPad

Okrem týchto dvoch tabletov by však Apple mal predstaviť aj nový hi-end model bez okrajov. Tento tablet by mal ponúknuť 10.9-palcový displej v tele 9.7-palcového. Apple to chce dosiahnuť vytvorením displeju, ktorý by siahal od okraja k okraju a zrejme by to bol prvý iPad bez Home Buttonu. Otázna je uhlopriečka. Teoreticky by mohlo ísť o prvý širokouhlý tablet v produktovej línii.

Analytici tiež tvrdia, že 9.7-palcový model by bol v novej línii pokladaný skôr za low-cost model, ktorý by bol väčšou alternatívou k iPadu mini. Spoločnosť by mala ponechať v obehu iPad mini 4 bez nástupcu. Nové tablety by tiež mali dostať štvoricu mikrofónov, zachovajú si 3.5mm jack, budú mať 12-megapixelový zadný fotoaparát a všetky budú mať True Tone displej. Posledné dve novinky priniesol 9.7″ iPad Pro začiatkom tohto roka.

iPad Pro 10.5-inch

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.