Apple plánuje použiť čipy AMD 400 do novej rady Macov

Správy a informácie, ktoré sa točia okolo spoločnosti Apple a AMD, budú podľa všetkého pravdivé. WCCFtech má potvrdené od viacerých zdrojov, že spoločnosť MAD vyhrala konkurz a teda jeho čipy sa objavia v novej generácií Macov pre rok 2016.

AMD-Polaris-11-Polaris-10-GPUs-feature-800x453

Podľa správ, spoločnosť AMD získala zakzázku tým, že vyhrala dizajnovú súťaž, ktorú vyhlásila spoločnosť Apple a tým pádom by sme mali uvidieť v nasledujúcich najlepších konfiguráciách 27″ iMac Retina a MacBook Pro čipy z rady AMD 400.  Spoločnosť AMD vyhrala vďaka dizajnu dvoch súrodeneckých procesorov s názvom Polaris 10 a Polaris 11. AMD verí, že keď bude ich procesor v počítačoch Apple, bude to pre zákazníka dôvod upgradu na Mac. Pre upresnenie, Polaris 10 by sa mal nachádzať v iMacoch a Polaris 11 v MacBookoch Pro. Prechod na čipy AMD rady 400 by malo teda byť veľkým zvýšením výkonu GPU (grafického procesoru) oproti predchádzajúcej 28nm technológií.

AMD-Polaris-16-800x450

Očakáva sa, že nové čipy budú mať dvojnásobný výkon a možno aj väčší ako ich predchodcovia. Dôvod očakávania je prechod zo “zastaraného” 28nm procesoru na 16/14nm FinFET procesor a taktiež vďaka veľkoplošnej redukcii, ktorou disponuje 16/14nm FinFET. Podľa predošlých správ, by sme sa mali dočkať týchto procesorov v nákupnom období back to school (späť do školy). Nie je zatiaľ jasné, kedy nám Apple predstaví prechod na čipy Polaris, no pravdepodobne to bude na WWDC v čase, kedy sa bude predstavovať aj nová generácia Mac počítačov.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.