Apple Pay je už dostupný aj v Rusku

Dnes sa Rusko pridalo klubu Apple Pay. Stalo sa tak 10 primárnym regiónom, ktorý získal možnosť používať túto formu mobilnej platby. 

Uvedenie Apple Pay bolo zverejnené na regionálnych webových stránkach Apple a zároveň bolo oznámené, že tento systém bude v danom regióne využívať Mastercard a Sberbank. Podľa Sberbank môže byť Apple Pay ľahko nastavený pomocou online mobilnej aplikácie Sberbank, ktorá je všetkým užívateľom platobných kariet Sberbank známa. Užívatelia budú môcť používať túto bezdotykovú platobnú formu ale zároveň budú stále čerpať benefity ich kreditných a debetných kariet. Ak je uvedenie Apple Pay v iných krajinách nejakým náznakom, ďalší operátory kreditných kariet a regionálnych finančných inštitúcií by sa mali dočkať prístupu v najbližších mesiacoch. Do uvedenia Apple Pay v Rusku sa pridali aj maloobchodníci ako je ATAK, Magnit, Media Markt, Auchan, Azbuka Vkusa, bp, M.Video, TsUM a autorizovaný Apple reseller re:Store. Zároveň sa očakáva, že obchod Eledorado a Burger King získajú prístup k tejto forme platby v blízkej budúcnosti. S predstavením macOS 12.12, sa stali webovo založené platby ďalšou funkciou Apple Pay. Avšak zatiaľ sa ešte uvidí, či ruskí online obchodníci budú túto metódu online platby podporovať alebo nie.

pretapplepaydesktop

Apple oznámil svoj zámer, priniesť systém do Ruska počas iPhone 7 eventu minulý mesiac. Oznámil taktiež, že aj Nový Zéland sa onedlho dočká Apple Pay. Desať krajín, ktoré aktuálne podporujú platobný systém Apple Pay sú Spojené Štáty, Čína, Austrália, Kanada, Švajčiarsko, Hong Kong, Francúzsko a Singapur. Vice prezident Apple Pay Jennifer Bailey povedala, že Apple usilovne pracuje na rozšírení služby do väčšiny krajín v Európe a Ázii.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.