Apple otvorí prvú iOS developerskú akadémiu

Prvá iOS developerská akadémia bude dnes otvorená na Univerzite Naples Federico II v Taliansku. 

 

V kampuse sa bude učiť 200 talianských študentov, ako napísať kódy aby vytvorili aplikáciu, ktorá bude bežať na iOS zariadeniach od Apple a to behom deväťmesačného kurzu. Študenti budú mať k dispozícií najnovšie generácie MacBookov, iPhonov a iPadov a to zadarmo. Kurz je otvorený iba pre 200 študentov ale prihlásilo sa ich viac ako 4,000. Budúci rok sa bude môcť prihlásiť viac študentov, keďže Univerzita plánuje prijať až 400 študentov naraz do kurzu. Leopoldo Angrisani, profesor, ktorý napomohol k vzniknutiu kurzu súhlasil s rozhovorom pre The Guardian a odhalil niekoľko detailov týkajúcich sa kampusu. Apple mal svoje slovo pri dizajnovaní akadémie, čo môžeme vidieť na troch, moderne vyzerajúcich budovách so sklenenými stenami.

iosdeveloperacademy

Hala a gauče sú tiež súčasťou triedy, čo dáva študentom možnosť odpočinúť si. Apple očakáva spoluprácu medzi študentami, čo je podľa Apple aj kľúčovým prvkom vzdelávania študentov v tomto kurze.

“Apple si myslí, že všetky tieto aktivity, učenie a odpočinok musia byť veľmi blízko seba, pretože je to najlepší spôsob ako sa uistiť, že koncepty sú chápané a vstrebané správne.” – Leopoldo Angrisani pre The Guardian

 

naples-ios-academy

The Guardian počas návštevy videl triedy, v ktorých bude kurz prebiehať. Avšak nebolo im dovolené zúčastniť sa stretnutia, kde zamestnanec Apple inštruoval školiteľov. Univerzita oficiálne povedala, že Apple bol “veľmi, veľmi” zapojená do práce na akadémií až po detaily ako sú osvetlenie a farba stien v triede.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť