Apple na WWDC možno predstaví iMessage pre Android

Podľa serveru MacDailyNews môžeme na blížiacej sa konferencii WWDC očakávať aj pomerne nezvyčajné novinky v podobe Android verzie služby iMessage.

iMessage je teraz dostupný výhradne na Apple zariadeniach a ide o jeden z hlavných ťahákov systému iOS. Aké by mal teda Apple dôvody na predstavenie Android verzie? Podľa zdrojov spoločnosť kladie čoraz väčší dôraz na služby ako také, čo by znamenalo aj väčšiu otvorenosť pre používateľov iných platforiem.

Podobnú snahu sme videli už minulý rok s Apple Music, ktorá pred pár mesiacmi ako prvá aplikácia od Applu prišla aj na Android. Portovanie iMessage na Android môže byť taktiež snahou ostať relevantný aj do budúcna, konkurencia v oblasti messengerov totiž neustále narastá – len pred pár týždňami napríklad Google predstavil novú platformu zvanú Allo.

V súvislosti s iMessage sa hovorí aj o novej funkcionalite – posielaní platieb prostredníctvom Apple Pay, ktoré by mohlo prísť ako súčasť systému iOS 10.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.