Apple oficiálne končí s výrobou vlastných monitorov

Pred niekoľkými mesiacmi Apple zrušil predaj svojho zastaralého Thunderbolt displeja. Napriek tomu tu až doteraz bola nádej, že sa v blízkej budúcnosti dočkáme jeho nástupcu.

Tá nádej je zrejme u konca, kalifornský gigant podľa vlastných slov zrejme končí so samostatnými displejmi úplne. Minulý týždeň spolu s MacBookmi Pro Apple predstavil aj nové 4K a 5K displeje od LG, na ktorých sa spolu s kórejskou spoločnosťou sám podieľal. Veľa ľudí začalo špekulovať, čo to znamená pre 5K Thunderbolt displej, o ktorom sa donedávna hovorilo.

O samostatnom 5K Retina displeji s integrovanou grafickou kartou ešte v júni hovoril veľmi dobre informovaný John Paczowski z Buzfeedu, plány sa však odvtedy museli zmeniť. Šéfredaktor portálu The Verge, Nilay Patel, sa na Twitteri medzi rečou zmienil o tom, že spoločnosť sa už k vlastným monitorom neplánuje vrátiť. Potvrdili mu to pritom priamo z Applu.

https://twitter.com/reckless/status/792069952916197376?ref_src=twsrc%5Etfw

Nové displeje od LG dokážu nahradiť väčšinu funkcionality Thunderbolt displeja. Slúžia ako hub na vaše zariadenia, MacBook sa cez ne dokáže nabíjať, obsahujú zabudované reproduktory, kameru a mikrofón a podľa najnovších informácií sa dá ich jas regulovať priamo cez systémové nastavenia v macOS. Ikonický Apple dizajn a unibody hliníkové telo však nenahradia.

Otázne taktiež je, čo bude táto situácia znamenať pre desktopové Macy bez zabudovaného displeja. Aktualizácie sa stále nedočkal Mac Mini a profesionálny Mac Pro nedostal update od svojho predstavenia v roku 2013. Skoncuje Apple čoskoro aj s nimi?

Apple spolu s LG predstavil 4K a 5K displeje, určené sú pre nové MacBooky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť