Apple spolu s LG predstavil 4K a 5K displeje, určené sú pre nové MacBooky

Počas včerajšej prezentácie venovanej novým MacBookom Pro sa Phil Schiller zmienil aj o nových 4K a 5K externých displejoch od LG.

Nie, nejde o samostatný displej od Applu a nástupcu Thunderbolt Displayu. Momentálne však na trhu asi nenájdeme  displeje, ktorí budú pre váš nový MacBook vhodnejšie. Fakt, že na nich s LG spolupracoval aj Apple, je bonusom navyše a zaručuje ich plnú kompatibilitu s najnovšími notebookmi.

Čo teda môžu nové monitory ponúknuť? 27-palcový 5K LG UltraFine Display disponuje panelom s rozlíšením 5120 x 2880 a rozšíreným P3 farebným gamutom. K MacBooku sa pripája jediným Thunderbolt 3 káblom, cez ktorý sa laptop môže aj nabíjať.

lg-5k-ultrafine-27

Okrem toho na zadnej strane nájdeme tri USB-C porty, ktoré môžu slúžiť ako hub, a taktiež zabudované stereo reproduktory, webkameru a mikrofón. 5K displej je kvôli nutnosti Thunderbolt 3 pripojenia kompatibilný len s novými MacBookmi Pro. Predávať sa bude za cenu 1,299 dolárov.

Druhý model ponúka 21,5-palcový 4K panel s rozlíšením 4096 x 2304 a rozšíreným P3 gamutom. Taktiež obsahuje tri USB-C porty na zadnej strane a stereo reproduktory. Na pripojenie k Macu mu stačí obyčajný USB-C kábel, čo znamená, že kompatibilný bude aj s 12″ MacBookom. Dostupný bude za 699 dolárov.

lg-5k-ultrafine-27-back

4K model je už teraz dostupný na americkom Apple Store, počkáte si však naň približne 5 až 6 týždňov. 5K verzia momentálne nie je na sklade, Apple vraví, že očakávať ju môžeme až v decembri.

Čo spolupráca s LG znamená pre potenciálne Apple displeje je naďalej otázne. Hovorí sa o tom, že Apple pracuje na vlastnom 5K monitore so zabudovanou grafickou kartou. Či bol však projekt opustený a nahradili ho displeje od LG, alebo sa ho dočkáme niekedy v priebehu budúceho roka, ostáva záhadou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.