App Store a Google Play: rok 2015 v číslach

Často sa hovorí, že Google Play Store pre Android je počtom používateľov a aplikácií ďaleko pred App Storom od Applu, ten však zas berie väčšinu ziskov z predaja aplikácií. Najnovšie údaje od App Annie tieto fakty len potvrdzujú.

Podľa štatistík za rok 2015 sa na Androide stiahlo vyše 200 miliónov aplikácií, takmer dvojnásobný nárast voči roku 2013. App Store sa pritom v porovnaní s ním už roky drží na stabilnej hranici 100 miliónov. Za silný rast platformy od Googlu sú zodpovedné predovšetkým rozvojové krajiny ako Brazília, India, Turecko a Mexiko, kde sa Android vďaka cenovej dostupnosti stáva čoraz rozšírenejší.

app_annie_downloads_2015.0

App Store je na druhej strane svetelné roky napred čo sa týka príjmov z predaja aplikácií. Za uplynulý rok boli zisky App Storu až o 75 % vyššie ako u Google Play. Za tento rozdiel sú zodpovední predovšetkým majetnejší zákazníci v Číne, Spojených štátoch a Japonsku. Pomer príjmov z aplikácií/hier zostal veľmi podobný ako za rok 2014 – hry sú zodpovedné za 90 % tržieb na Androide a za 70 % na iOS.

app_annie_revenue_2015

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.