Ako rýchlejšie nabiť svoj iPhone

Každému sa určite stalo, že si zabudol svoj iPhone nabiť počas noci a teraz rozmýšľa, ako ho nabiť čo najrýchlejšie aby vydržal, kým sa dostane ku najbližšej nabíjačke. Niektorí ľudia to vyriešili kúpou externej nabíjačky. Ale určite sa neraz stane ak ju vlastní, že si externú nabíjačku nenabije, zabudne. Ale aj pre tých ľudí, ktorý takúto nabíjačku nemajú, existuje relatívne ľahký spôsob, ako tento problém dočasne vyriešiť.

14bits-lightning-hpMedium

Apple má sám o sebe batérie, ktoré podporujú funkciu rýchleho nabíjania iPhonu. Možno ste si všimli, že iPhone 6s sa vám nabije omnoho rýchlejšie ako napríklad iPhone 4s alebo 5. A pritom iPhone 6s je silnejší, čiže logicky spotrebuje aj viac energie. Trik je v  súčiastke iPhonu 6s. Aj keď obidva telefóny disponujú Li-Ion batériou, iPhone 6S má k dispozícií Ligthning konektor, ktorý dokáže nabiť telefón o čosi rýchlejšie. Ale taktiež má hardvér, ktorý energiu ešte rýchlejšie spotrebuje.

iphone-low-battery

Ale jeden trik pre zábudlivcov, ktorý zabudli svoj iPhone nabiť máme. Keď chcete telefón rýchlo nabiť. Použite mód slabej batérie. Mód slabej batérie vypne procesy na pozadí a obmedzí služby, ktoré míňajú veľké množstvo energie. Ku príkladu automatické aktualizácie. Po dobití telefónu môžete nehať mód zapnutý, a  vypnúť ho, až keď bude telefón plne nabitý, aby ste mohli iPhone naplno využívať. Pre tých, ktorí majú JailBreak existuje dokonca aplikácia, ktorá tento proces robí automaticky s výnimkou, že po vytiahnutí konektoru, mód vypne.

extend-your-iphones-battery-life-by-3-hours-using-low-power-mode-ios-9.w654

Takže ak ste si zabudli nabiť svoj telefón alebo nutne potrebujete trocha “šťavy”, skúste náš trik. Snáď vám pomôže. :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.