Prehľad zmien v druhej betaverzii iOS 9

Vývoj iOS 9 postupuje míľovými krokmi. Medzičasom vyšla pre registrovaných vývojárov už druhá pre-release verzia. V predchádzajúcom článku sme pre vás pripravili zoznam skrytých zmien v iOS 9 a teraz opäť vďaka redaktorom z redmondpie.com vám prinášame zmeny , ktoré sa objavili v poslednom vydaní.

 

Continuity: teraz sa zobrazuje aj v multitasking zobrazení.

zmenyio9beta2_01

Dočasné mazanie aplikácií: máte problémy s nedostatkom miesta na iPhone alebo iPade? Informovali sme vás o tom už v samostatnom článku.

zmenyio9beta2_02

Apple Watch aplikácia: zatiaľ sa zmenil len názov a teraz sa volá len Watch.

zmenyio9beta2_03

Podcast aplikácia: dostala v druhej beta verzii iOS 9 len novú ikonu.

zmenyio9beta2_04

Aplikácia News: počas WWDC bola predstavená nová aplikácia News, ktorá síce ešte nie je k dispozícii, ale zmienky o nej sa už objavili v nastaveniach pre iCloud.

zmenyio9beta2_05

Rozšírené vyhľadávanie: teraz sú prehľadávané aj údaje v aplikáciách od tretích strán. Doteraz to fungovalo len v aplikáciách vytvorených Applom.

zmenyio9beta2_06

Extra tlačidlá: virtuálna klávesnica pre iPad dostala nové tlačidlá Undo/Redo (krok späť/vykonať znova).

zmenyio9beta2_07

Safari: internetový prehliadač teraz umožňuje inštalovať doplnky, ktoré budú blokovať nevyžiadaný obsah.

zmenyio9beta2_08

 

 

Apple uvoľňuje aktualizácie vývojárskej verzie iOS 9 v dvoj až trojtýždňových intervaloch. Pokiaľ by ste chceli aj vy testovať tieto verzie, musíte sa najskôr prihlásiť do Apple Developer Programu a zaplatiť poplatok 99 €, pričom budete mať prístup k vývojárskym verziám Watch OS, OS X a spomínaného iOS. Finálna verzia sa očakáva niekedy na jeseň tohto roku, verejná beta verzia by sa mala objaviť v júli.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.