Prehľad zmien v druhej betaverzii iOS 9

Vývoj iOS 9 postupuje míľovými krokmi. Medzičasom vyšla pre registrovaných vývojárov už druhá pre-release verzia. V predchádzajúcom článku sme pre vás pripravili zoznam skrytých zmien v iOS 9 a teraz opäť vďaka redaktorom z redmondpie.com vám prinášame zmeny , ktoré sa objavili v poslednom vydaní.

 

Continuity: teraz sa zobrazuje aj v multitasking zobrazení.

zmenyio9beta2_01

Dočasné mazanie aplikácií: máte problémy s nedostatkom miesta na iPhone alebo iPade? Informovali sme vás o tom už v samostatnom článku.

zmenyio9beta2_02

Apple Watch aplikácia: zatiaľ sa zmenil len názov a teraz sa volá len Watch.

zmenyio9beta2_03

Podcast aplikácia: dostala v druhej beta verzii iOS 9 len novú ikonu.

zmenyio9beta2_04

Aplikácia News: počas WWDC bola predstavená nová aplikácia News, ktorá síce ešte nie je k dispozícii, ale zmienky o nej sa už objavili v nastaveniach pre iCloud.

zmenyio9beta2_05

Rozšírené vyhľadávanie: teraz sú prehľadávané aj údaje v aplikáciách od tretích strán. Doteraz to fungovalo len v aplikáciách vytvorených Applom.

zmenyio9beta2_06

Extra tlačidlá: virtuálna klávesnica pre iPad dostala nové tlačidlá Undo/Redo (krok späť/vykonať znova).

zmenyio9beta2_07

Safari: internetový prehliadač teraz umožňuje inštalovať doplnky, ktoré budú blokovať nevyžiadaný obsah.

zmenyio9beta2_08

 

 

Apple uvoľňuje aktualizácie vývojárskej verzie iOS 9 v dvoj až trojtýždňových intervaloch. Pokiaľ by ste chceli aj vy testovať tieto verzie, musíte sa najskôr prihlásiť do Apple Developer Programu a zaplatiť poplatok 99 €, pričom budete mať prístup k vývojárskym verziám Watch OS, OS X a spomínaného iOS. Finálna verzia sa očakáva niekedy na jeseň tohto roku, verejná beta verzia by sa mala objaviť v júli.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.