Žaloba ohľadom kontroly tašiek zamestnancov Applu bola neúspešná

V lete Apple čelil hromadnej žalobe priamo zo svojich vlastných radov. Týkala sa pravidelných kontrol tašiek zamestnancov kamenných predajní, ktoré boli spravidla vykonávané cez obedné prestávky a po skončení pracovnej doby. Apple argumentoval, že ide len o opatrenie proti krádežám, no za ponižujúce kontroly po pracovnej dobe zamestnanci neboli nijak kompenzovaní.

V procese išlo práve o vyčíslenie odškodného za čas strávený kontrolami. Do žaloby sa zapojili tisíce zamestnancov z viac ako 50 kamenných predajní v Kalifornii a spoločnosti mohla spôsobiť škodu až vo výške 60 miliónov dolárov.

Sudca okresného súdu v Kalifornii však včera žalobu zamietol. Zamestnanci si podľa neho nemali do práce nosiť osobné tašky, ak sa chceli kontrolám vyhnúť. Žaloba bola obmedzená len na územie Kalifornie na základe rozhodnutia najvyššieho súdu, podľa ktorého zo zákona nevyplýva žiadna kompenzácia za čas strávený kontrolami po pracovnej dobe.

Právny zástupca žalobcov tvrdí, že svoje ďalšie kroky zvažujú. Jedným z nich môže byť aj odvolanie voči rozhodnutiu súdu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.