Apple bude čeliť hromadnej žalobe za kontrolovanie tašiek svojich zamestnancov

Práca v Apple sa zdá byť atraktívnou, no ani to nemusí platiť všade. Súd teraz uznal podanie hromadnej žaloby, ktorá zahŕňa vyše 12 tisíc zamestnancov Applu v Kalifornii, USA. Apple údajne kontroloval osobné tašky zamestnancov po každom pracovnom dni. Cieľom bolo zabrániť krádežiam, no pre zamestnancov to bolo pochopiteľne nepríjemné a ponižujúce zdržanie, za ktoré navyše neboli ani kompenzovaní. Kontroly sa vykonávali po pracovnej dobe, a práve za tento čas žiadajú v hromadnej žalobe odškodnenie.

Zamestnanci údajne opakovane písali aj Timovi Cookovi s otázkou, prečo sa k svojim “cteným zamestnancom” správajú manažéri ako ku kriminálnikom. Kontroly boli pritom často vykonávané priamo pred zákazníkmi, čo ešte viac celú situáciu pre zamestnancov znepríjemňovalo. Nejde o prvý pokus o túto žalobu, Apple doposiaľ argumentoval tým, že kontroly vykonávali len niektorí manažéri, takže sa to netýka celej Kalifornie, a navyše boli tak krátke, že kompenzácia nie je potrebná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.