Vyššia cena iPadu Pro nahradí pokles predaja iPadov

Zatiaľ čo predaj iPadov stále klesá, nový produkt Apple by mal situáciu stabilizovať. Vďaka vytvoreniu nového high-end produktu môže Apple zvýšiť cenu na 799 dolárov za základný model a tým nahradiť výpadok tržieb.

Analytik Apple Ming-Chi Kuo verí tomu, že iPady sú z najhoršieho vonku. Vďaka vypusteniu nového modelu iPad Pro na trh budúci mesiac, by mali tržby z predaja iPad línie znova stúpať. Očakáva sa predaj vyše 2 miliónov iPadov Pro v zimnom kvartáli.

Kuo takisto poznamenal, že v roku 2016 očakáva celkový pokles predaných kusov iPadov až o 16 %, ale vďaka vyššej marži na predaji iPadov Pro by firma Apple mala byť v zelených číslach.

Čo sa týka iPhonov, Kuo si myslí, že v treťom kvartáli roka 2016 sa bude opakovať každoročný nárast predaja až o zhruba 23,6 %, teda na 48,5 milióna kusov. Na druhú stranu, iPhone možno zaznamená pokles predaja v zimnom kvartáli.

Pri hodnotení Macov sa Kuo vyjadril, že ich produkty budú naďalej zväčšovať svoj podiel na inak stagnujúcom trhu PC. 12 palcový MacBook s Retina displejom je už teraz druhý najpopulárnejší produkt hneď za 13,3 palcovým MacBookom Pro.

Apple Watch zaznamenal nárast predaja v septembri na približne 3,5 – 4 milióny kusov a tak predšil očakávania, ktoré vraveli o približne 3,3 miliónoch kusov.

https://youtu.be/WlYC8gDvutc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.