Video: iPhone 6 poráža Samsung Galaxy Note 5

Je to len pár dní, čo spoločnosť Samsung predstavila svoju novú vlajkovú loď, Galaxy Note 5. Parametre smartfónu sú impozantné, 8-jadrový 64-bitový procesor tikajúci v maxime na 2,1 GHz a 4 GB Ram, oproti nemu vypadá iPhone 6 ako „chudobný príbuzný”. Ten má len dvoj-jadrový procesor označený ako A8 s frekvenciou 1,4 GHz a „iba” 1 GB Ram. Ale ktorý z týchto smartfónov je rýchlejší, takmer rok starý iPhone 6 alebo novinka z dieľne Samsungu ?

Najskôr spolu so stopkami boli spustené na každom telefóne rovnaké aplikácie, ktoré používa pravdepodobne väčšina z vás. Napríklad Facebook, Twitter, Gmail, obchod s aplikáciami či fotoaparát otvárame denne niekoľkokrát. V prvom kole sa obidva smartfóny držia v tesnom závese, rozdiel je minimálny.

V druhom kole tie isté aplikácie, ktoré bežali už v pozadí, boli spustené druhýkrát. Tu je už badateľný rozdiel a iPhone 6 vyhráva tento súboj s časom približne 1 minúta a 8 sekúnd. Samsung Galaxy Note 5 dokončil test o 17 sekúnd neskôr s časom, 1 minúta a 25 sekúnd.

Je zaujímavé že rok starý telefón, ktorý je papierovo omnoho slabší vyhral tento krátky test. Inžinieri z Cupertina prišli asi s lepšou správou operačnej pamäte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.