Väzni vo Veľkej Británií možno dostanú iPady na štúdium a komunikáciu s rodinami

Ministerstvo spravodlivosti Spojeného Kráľovstva prejednáva možnosť zavedenia iPadov do väzníc, aby umožnili odsúdeným študovať a ostať v kontakte s ich rodinnými príslušníkmi.

,,Väzni strávia v celách veľa času, preto potrebujeme tento čas využiť konštruktívne,” povedal radca ministerstva spravodlivosti Martin Narey pre The Times. ,,Mali by sa stretávať s mentorom raz za týždeň, ale samostatne pracovať na čítaní a počítaní. Môžme zvážiť iPady pre väzňov, aby na nich pracovali vo svojich celách,” ďalej dodal.

Táto Nareyova rada sa prejednáva na ministerstve spravodlivosti v rámci širšej témy ohľadom vzdelávania väzňov. “Chceme zlepšiť vzdelávanie, aby väzni po prepustení na slobodu nepáchali zločiny.” Takto sa k tomu vyjadrilo samotné ministerstvo.

Nie je jasné, či Narey odporúčil vo svojom vyjadrení konkrétne výrobok firmy Apple, alebo použil pojem “iPad” a myslel tým hocijaký tablet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.