Uniknuté zábery iPhonu 6s potvrdzujú hrubšie telo a Force Touch displej

Do oficiálneho predstavenia novej generácie iPhonov ostáva už len niečo vyše mesiaca a preto niet divu, že na povrch začínajú čoraz viac unikať zábery na jednotlivé komponenty telefónov. Najnovšie sa na verejnosť dostali zábery displejov priamo z výrobnej linky. Displeje sa na prvý pohľad javia podobne ako predošlé generácie, jedinou výraznejšou zmenou je tu malý obdĺžnikový výrez v kovovej časti, oddeľujúcej displej od zvyšku tela telefónu. Ten by mohol obsahovať zabudovaný motorček pre hmatovú odozvu, ktorá je podobne ako v Apple Watch a nových MacBookoch nepostrádateľnou súčasťou Force Touch rozhrania. Vstup Force Touch panelov do hromadnej výroby nedávno potvrdil už aj taiwanský DigiTimes.

iphone_6s_display_1 iphone_6s_display_2

Okrem početných fotiek predných panelov sa do obehu dostali aj 3D rendery oboch nových modelov – iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Rendery ukazujú identické telo ako pri súčasnej generácii, no oba modely sú hrubšie o 0.2 milimetrov. Nepatrne hrubšie telo telefónov už dávnejšie potvrdili viaceré zdroje, no o dôvode tohto rozhodnutia sa zatiaľ len špekuluje. Zvýšenie hrúbky môže byť odpoveďou na aféru bendgate, ktorá vypukla po vydaní telefónov minulý rok, no pravdepodobnejším dôvodom bude zrejme dodatočné miesto potrebné na zakomponovanie Force Touch displeja. Podľa renderov bude iPhone 6s hrubý 7.1 mm a iPhone 6s Plus 7.3 mm.

Poslednou súčasťou skladačky sú fotografie batérie do potenciálneho nového iPhonu s kapacitou 1715 mAh. Súčasný model iPhone 6 pritom obsahuje batériu s o niečo väčšou kapacitou 1810 mAh. Predošlé modely so 4-palcovým displejom, 5s a 5c, zase majú menšie kapacity 1558 mAh a 1510 mAh. Nie je preto jasné, či ide o akumulátor do iPhonu 6s a Apple do nového telefónu vsadil menšiu batériu, alebo vidíme komponent pre menšie, 4-palcové zariadenie. Batéria nesie dátum výroby marec 2015, čo by sa zhodovalo s výrobou prototypov menšieho iPhonu 6c, ktorá však bola v podobnom čase údajne zastavená.

iphone_1715mah_battery

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.