Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

Facebook Messenger patrí k najpopulárnejším klientom na komunikáciu a odosielanie správ, ale na OS X neexistuje podobná aplikácia ako na iOS a Android. Alebo existuje?

V skutočnosti si môžete jednoducho nastaviť tohto populárneho chatovacieho klienta do aplikácie Správy na vašom Macu a využívať všetky výhody, ako sú hlásenia v notifikačnom centre alebo upozornenia na ploche. V Systémových nastaveniach nájdeme možnosť nakonfigurovať si internetové účty a je tam možnosť nastaviť aj Facebook. Nastavenie Messengera je ale oddelené od týchto možností a konfiguruje sa priamo cez aplikáciu Správy.

Ako pridať Facebook Messenger do Správ v OS X ?

Facebook Messenger nastavíte veľmi jednoducho podľa tohto návodu:

1. Otvorte si aplikáciu Správy na vašom Macu

2. V menu bare kliknite na Správy a ďalej na Pridať účet…

Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

3. Teraz zvoľte Iný účet pre správy…

Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

4. Typ účtu vyberte: Jabber

Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

5. Do názvu účtu zadajte svoje používateľské meno do Facebooku v nasledovnom tvare: vaše_užívateľské_meno@chat.facebook.com

Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

6. Zadajte vaše heslo do Facebooku

7. Ignorujte všetky ostatné nastavenia a kliknite na Vytvoriť, potom sa vám zobrazí nové okno s vašimi priateľmi

Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

8. Hotovo! Už môžete napísať komukoľvek z vašich známych.

Pokiaľ chcete zobraziť zoznam priateľov, kliknite v menu bare na Okno a zvoľte Kamaráti, prípadne sa dá použiť klávesová skratka cmd + 1.

Tip: Nastavte si Facebook Messenger do aplikácie Správy v OS X

Ak ste si nastavili Facebook Messenger do aplikácie Správy na vašom Macu, na jednom mieste máte zobrazené všetky konverzácie, napríklad spolu s iMessage, SMS správami (pokiaľ máte iPhone 4s a novší) alebo Google Talk. Aplikácia vás automaticky prihlási pri každom spustení, ale pokiaľ nemáte náladu, môžete si nastaviť dostupnosť a byť pre priateľov neviditeľní. Taktiež automaticky stiahne fotografiu vašich známych a zistí, či sú on-line a zobrazí ich stav.

komentárov
  1. Mne to nefunguje. Myslim ze chybu robim v bode 5. Ake je moje uzivatelske meno do FB? Myslite meno ako sa tam volam alebo to ktorym sa prihlasujem? Lebo to je email tak ako ho prerobit na ten @chat.facebook.com?

    0
    0
  2. Thomas: Skús ísť na fb a kliknúť na svoj profil, pozri sa hore na link a za facebook.com/ by si mal mať svoj nick

    0
    0
  3. Vypnute SSL = heslo a obsah konverzace viditelny kazdemu. Po pripojeni na verejne wifi jsem mel do 4 minut od fb upozorneni, ze se zaroven pripojuji z Kahiry.

    0
    0
  4. U mna celkom vporiadku, akurat mi stale hlasi ze aplikaci Spravy stratila spojenie s Jabberom a z mnozstva priatelov, tam mam len piatich. :(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.