Tip: Ako využiť Proaktívneho Asistenta v iOS 9

Od predstavenia Proaktívneho Asistenta v iOS 9 sa vyskytuje množstvo nedorozumení ohľadom toho, na čo služí a ako sa používa. Proaktívny Asistent sleduje, čo robíte na svojom iPhone a kde sa nachádzate. Je to program, ktorý spolupracuje so Siri a učí sa vaše návyky, aby vedel poskytnúť možnosti, ktoré sa zhodujú s vašimi zvyklosťami.

Quick Music

Keď zapojíte do telefónu svoje slúchadlá, Proaktívny Asistent predpokladá, že chcete počúvať hudbu tam, kde ste naposledy prestali. Často je hudba pripravená na spustenie priamo z uzamknutej plochy. Ak nie, ukáže sa malá ikonka hudby v ľavom dolnom rohu a stačí ju potiahnúť hore. Ak to spravíte a odomknete iPhone, dostanete sa priamo do hudby.

asistent

Pozvania cez email a event

Keď vytvárate email alebo event, Proaktívny Asistent vám ponúkne možnosti ľudí, ktorých možno chcete pozvať na základe predošlých eventov alebo emailov, ktoré ste vytvorili.

Kto volá?

Ak máte prichádzajúci hovor z neznámeho čísla, Proaktívny asistent prehľadá maily a pokúsi sa ukázať meno toho, kto možno volá. Ak nechcete mať túto funkciu aktívnu, stačí otvoriť “Nastavenia”, zvoliť možnosť “Mail, Kontakty, Kalendáre” a vypnúť “Kontakty nájdené v Mailoch”.

asistent1

Plánovanie eventov

Ak máte v Kalendári naplánovanú udalosť, Proaktívny asistent vám to pripomenie, v čase kedy treba odísť, aby ste to stihli. Berie do úvahy vzdialenosť od miesta, kde je nasledujúca udalosť a dopravnú situáciu. Takisto vie prezerať vaše emaily a doplniť do kalendáru udalosti, ktoré ste zabudli zapísať. Ak sa takýchto udalostí začne hromadiť priveľa, dá sa táto funkcia vypnúť cez “Nastavenia” > “Mail, Kontakty, Kalendáre”  > “Udalosti nájdené v Mailoch” (to treba vypnúť)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.