Tim Cook: Neexistuje kompromis medzi bezpečnosťou a súkromím

Tim Cook počas rozhovoru pre CBS povedal, že ľudia by mali byť schopní ochrániť si svoje osobné údaje na smartfónoch, ako napríklad informácie ohľadom zdravotného stavu, financí, intímne rozhovory s priateľmi a rodinou a možné “biznis” tajomstvá.

Po nedávnych teroristických útokoch v Paríži a v San Bernardino (Kalifornia) mnohé vlády začali vyžadovať od technologických spoločností, aby pomáhali silovým zložkám pri boji proti teroristom a zároveň im neumožňovali ukrývať sa za kryptovanú komunikáciu.

,,Pokiaľ vláda na nás dnes vznesie obvinenie, tak my im dáme špecifickú informáciu, ktorú od nás žiadajú. Jednoducho tak musíme urobiť zo zákona. V prípade, že však ide o kryptovanú komunikáciu, my im nemáme čo dať.” povedal Cook.

Cook počas interview nepovedal nič zásadné na adresu plánov Apple zhotoviť vlastný automobil. Šéf Apple sa zasmial, keď dostal otázku týkajúcu sa tejto témy a povedal, že  “jednou z úžasných vecí na Apple je, že má pravdepodobne viac tajností ako CIA.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.