Google si vraj za partnera pri výrobe Google áut vybral Ford

Podľa najnovších správ bude Google čoskoro ešte o krok bližšie k uvedeniu svojho nového autonómneho automobilu na spotrebiteľský trh. Dopomôže k tomu spojenie sa pri výrobe so spoločnosťou Ford. 

Spolupráca je podľa správy uvedenej na Yahoo Autos prospešná pre obe strany. Google spoluprácou získa neoceniteľné know-how vo výrobe automobilov a Ford podporu v oblasti vývoja softvéru pre autonómne automobily. 

Ford práve tento mesiac oznámil, že plánuje začať testovať prototyp svojho typu autonómneho automobilu v Kalifornii. Na druhej strane, Google má už flotilu 53 vozidiel, ktoré majú spolu dosiahnutých viac ako milión kilometrov v San Franciscu a Texase.

Správa ďalej uvádza, že zmluva medzi Google a Fordom nie je exkluzívna, čo otvára dvere spolupráci aj s inými hráčmi. Predpokladom ale je, že Google a Ford by sa mohli spojiť do samostatnej spoločnosti zameranej na výrobu práve týchto typov automobilov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.