Tesla sa snaží zvýšiť svoje postavenie na trhu s autonómnymi automobilmi

Tesla údajne plánuje najať počas ďalších 4 rokov 4500 pracovníkov pre svoju továreň v Kalifornii. K tomuto činu Teslu pravdepodobne motivovala hroziaca konkurencia Apple a Google a predovšetkých ich výskum a výroba autonómnych automobilov.

Podľa Wall Street Journal má Tesla v súčasnej dobe viac ako 14 tisíc zamestnancov a 1600 voľných pracovných miest. Spoločnosť sa špeciálne zaujíma o inžinierov zameraných na technológie typu Autopilot, čiže samostatného riadenia.

Pred vyše mesiacom generálny riaditeľ Elon Musk sa dokonca snažil o nábor nových softvérových inžinierov cez svoj Twitter účet. V inzeráte ale nebola vyžadovaná žiadna špeciálna skúsenosť s automobilmi. Hovorca Tesla pre Journal povedal, že Musk otvára dvere hlavne novej vlne výnimočných kandidátov.

Tesla, napriek tomu, že je považovaná za vodcu v technológiách elektromobilov a na autonómnych automobiloch tiež pracuje už istú dobu, kunkurencia v tejto sfére sa stále zvyšuje. V najbližšom období už nebude nútená predbiehať iba Apple a Google, ale aj menšie spoločnosti, ktoré sa tiež snažia vstúpiť na daný trh.

Tesla a Apple si konkurujú zrejme najviac. Zamestnanci Tesla pravideľne odchádzajú pracovať do Apple, aj keď Musk tvrdí, že tam odchádzajú iba tí, ktorých z Tesla vyhodili. Uvidíme, ktorý z týchto veľkých hráčov uvedie na trh svoje nové autonómne vozidlá prvý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.