Švajčiarské hodinky zaznamenali najväčší pokles za posledných 6 rokov

Švajčiarskí výrobcovia hodiniek zaznamenali ďalší pokles v tržbách, keď októbrové čísla ukázali o 12 % menej zisku, čo je zhruba 2 mld. amerických dolárov. Je to najvýraznejší pokles za posledných 6 rokov.

Švajčiarske hodinky tvoria až jednu desatinu exportu krajiny, ktorý sa za prvých 10 mesiacov tohto roka znížil o 3,2 %. Správy hovoria o podobnom prepade v priebehu celého roka, v rátane 8,5 % prepadu v poslednom kvartáli.

Zatiaľ, čo predaj šbajčiarských hodiniek sa znížil, predaj inteligentných hodiniek pokračuje v raste. Z predaju Apple Watch dosiahla spoločnosť do konca septembra zisk 1,69 mil amerických dolárov. Celá kategória inteligentných hodiniek zažíva rast vďaka vstupu Apple na tento trh. Experti sa zhodujú, že tento krok priniesol Apple viac ako predpokladali.

Napriek pôvodným tvrdeniam, že inteligentné hodinky nebudú mať vplyv na klasické mechanické hodinky, a že majitelia nezačnú prechádzať na novú technológiu, sa ukázalo, že aj mnohé švajčiarské spoločnosti začínajú prichádzať s inováciami, ktoré na tento druh dopytu reagujú. Napríklad TAG Heuer uviedlo na trh inteligentnú verziu ich hodiniek Careera začiatkom tohto mesiaca, ktoré fungujú na platforme Android Wear od Google. Predávajú sa za 1 500 amerických dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.