Google+ sa redizajnom snaží priblížiť komunitám na Reddite

Google sa ešte stále nevzdal snahy o rozbehnutie vlastnej sociálnej siete. Aj preto Google+ prišiel s novým dizajnom, ktorého cieľom je spájať ľudí s podobnými záujmami, tak ako je to pri komunitách na populárnom Reddite.

Keď bol v roku 2011 spustený Google+, mal konkurovať  Facebooku, preto bol dôraz kladený na spájanie užívateľov s ich priateľmi prostredníctvom kruhov. Ako sa ukázalo, tento zámer nesplnil svoj účel, pretože ľudia začali Google+ používať iným spôsobom. Stalo sa z neho totiž miesto, kde užívatelia diskutovali o témach, ktoré ich zaujímali, napríklad o knihách, hrách či astronómii. A práve preto Google svoju sociálnu sieť upravil tak, aby bola viac orientovaná na skupiny a debaty o konkrétnych témach.

Nový dizajn zatiaľ nezasiahol všetkých užívateľov a je nasadzovaný postupne. Ak si ho chcete vyskúšať, prihláste sa do služby na svojom počítači a súhlaste s možnosťou zmeny dizajnu, ktorú vám Google+ ponúkne. Pokiaľ ale používate Google+ výlučne cez mobilnú aplikáciu, na nové prostredie si budete musieť ešte nejaký čas počkať.

Pri prechode na nový dizajn treba počítať s viacerými odlišnosťami, nakoľko redizajn služby neponúka všetky funkcie, na ktoré ste mohli byť zvyknutý. Ak ste napríklad využívali Udalosti, bude lepšie, keď zostanete pri predošlom dizajne. Prechod medzi prostrediami je našťastie možný.

Zatiaľ tiež nie je jasné, či Google pôvodné funkcie služby časom prenesie do nového dizajnu. Keďže jeho vývoj ešte nie je ukončený, bude potrebné na ozrejmenie tejto nejasnosti chvíľu počkať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.