Prvý Apple Store v Singapure bude poháňaný solárnou energiou

Apple oznámil, že Singapur bude prvým mestom v juhovýchodnej Ázii, ktoré bude mať vlastný Apple Store. Zároveň dodal, že singapurský Apple Store bude poháňaný solárnou energiou.

Začiatkom januára začne singapurská firma Sunseap Group dodávať Apple slnečnú energiu zo siete solárnych panelov umiestnených na približne 800 budovách po celom Singapure, uviedol Routers. Vďaka tomu sa Apple stane prvou spoločnostou v Singapure prevádzkovanou výhradne z obnoviteľných zdrojov energie.

Apple viceprezidentka pre životné prostredie Lisa Jackson poznamenala, že Sunseat Group dostane na dokončenie vybudovania siete solárnych panelov od Apple finančnú podporu. Koľko financií Apple poskytne, nie je známe, ale isté je, že projekt bude generovať 50 megawattov energie a z toho 33 megawatov pôjde Apple.

Apple postupne pracuje na tom, aby všetky zariadenia spoločnosti využívali energiu z obnoviteľných zdrojov. Nedávno dokončili aj 40 megawattový projekt v Číne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.