Podiel iPadu klesá spolu s celým trhom tabletov

Najnovšie výsledky prieskumu trhu IDC opäť potvrdzujú klesajúci trend na trhu tabletov. Trh tabletov klesol v druhom kvartáli 2015 medziročne o 7 %. Apple iPad však aj naďalej zostáva najpredávanejším tabletom s 10,9 miliónmi dodaných iPadov v spomínanom období. Podiel iPad na trhu tabletov klesol z 27,7 % na 24,5 %. Aj podiel Samsungu klesol, v súčasnosti má 17% podiel na trhu tabletov. Naopak, podiel značiek Lenovo, Huawei a LG vzrástol, za čo vďačia hlavne lacnejším modelom. Ďalší výrobcovia tvoria 45,6 % trhu tabletov.

idc_tablet_trend_2q15-800x417

Predaj iPadov medziročne klesá už šesť kvartálov po sebe. Problémom je celková stagnácia tohto trhu a zatiaľ neznámy produkčný cyklus, ktorý spôsobuje, že majitelia tabletov si ich nechávajú omnoho dlhšie ako smartfón. K oživeniu by však mohlo dôjsť už čoskoro, keďže sa od Apple očakáva predstavenie nielen iPadu Air 3 a iPadu mini 4, ale aj úplne nového, profesionálneho tabletu iPad Pro pre kreatívnych profesionálov s až 12,9″ uhlopriečkou.

IDC-Q215-Tablets

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.